Chatten?
Categories

Wat houdt de verhuisservice precies in?

Leestijd: 3 minuten

Bij ieder webhosting en reseller hosting pakket is een gratis website verhuisservice inbegrepen tot een bepaald aantal dagen na aanschaf van het pakket. In dit artikel leggen we uit wat dit precies inhoudt en hoe de verhuisservice werkt.

Wat houdt het precies in?

De gratis website verhuisservice houdt in dat wij uw bestaande websites gratis verhuizen vanaf uw vorige hostingprovider naar Webcrate. Wij zetten uw website bestanden, eventuele MySQL databases, e-mailadressen en bijbehorende e-mails over naar uw webhosting of reseller hosting pakket bij Webcrate.

U kunt geheel gratis van deze service gebruik maken voor uw websites. Het aantal dagen dat u gebruik kunt maken van deze service is wel gelimiteerd en verschilt per pakket. U kunt het aantal dagen vinden bij de pakketspecifaties op onze webhosting en reseller hosting pagina’s.

Wij kunnen geen uren besteden aan een verhuizing wanneer u één van de goedkoopste pakketten heeft gekocht. Mocht de verhuizing teveel tijd in beslag gaan nemen en is uw pakket te klein, dan communiceren wij dat naar u. U kunt dan altijd nog besluiten om te upgraden naar een groter pakket of om uw pakket te laten crediteren door ons.

Wij zullen van te voren checken welke data wij voor u kunnen verhuizen. Het komt wel eens voor dat het niet mogelijk is de e-mailadressen en bijbehorende e-mails mee te verhuizen (afhankelijk van welk hostingprovider u nu zit). Wij zullen u hier uiteraard over informeren en u alternatieve methodes aanbieden om de e-mailadressen en bijbehorende e-mails toch te kunnen verhuizen.

De gratis website verhuisservice is enkel voor de website bestanden, MySQL databases, e-mailadressen en bijbehorende e-mails zelf. De domeinnaam verhuizen naar Webcrate dient u zelf in gang te zetten via onze website. Eventueel kunnen wij dit ook voor u doen als u ons de verhuiscode verstrekt. Een domeinnaam verhuizen naar Webcrate kost soms geld, afhankelijk van welk domeinnaamextensie u wilt verhuizen. U vindt de domeinnaamtarieven op deze pagina door vervolgens een extensie aan te klikken.

Heeft u geen recht meer op de gratis verhuisservice van uw website omdat de periode na aanschaf van uw pakket is verstreken? Dan kunnen wij uw websites alsnog voor u verhuizen naar Webcrate voor €60 exclusief BTW per uur. Wij brengen minimaal 1 uur in rekening en ronden naar boven af op hele uren.

Klinkt super! Verhuis mijn websites!

Wilt u dat wij uw websites voor u verhuizen? Wij doen het graag! Webcrate host meer dan een half miljoen Nederlandse en Belgische websites en wij groeien razendsnel door.

Om uw website door ons te laten verhuizen dient u een helpdesk ticket aan te maken. Dat doet u door een e-mail te sturen naar helpdesk@webcrate.nl. Vermeld daarbij de volgende informatie:

  • Welke website(s) wilt u verhuizen naar Webcrate?
  • Naar welk webhosting of reseller hosting pakket bij Webcrate wilt u de websites verhuizen?
  • Wilt u ook dat wij uw e-mails en e-mailadressen meeverhuizen?
  • Stuur de logingegevens van het controlepaneel bij uw huidige hostingprovider mee.
  • Als dit een WordPress , Joomla , Prestashop , Magento of ander cms betreft graag ook de logins meezenden van de backend op admin level zodat de site na overzetten getest kan worden door onze medewerkers.
  • Als u wilt dat wij de domeinnaam of de domeinnamen ook verhuizen voor u, stuur dan de verhuiscode(s) mee.
  • Als u niet wilt dat wij de domeinnaam verhuizen, stuur ons dan de logingegevens van het controlepaneel waar wij de nameservers van de domeinnaam kunnen wijzigen. Indien u zelf de nameservers wilt wijzigen, houd er dan rekening mee dat wij van te voren geen tijdstip kunnen mededelen wanneer de websiteverhuizing afgerond zal worden.
  • LET OP : Graag niet zelf het domein overzetten voordat wij de verhuizing van de files hebben doorgevoerd, sommige hosting leveranciers staan geen externe domeinen toe. Dus mocht er toch iets misgaan kunnen wij het domein dan niet meer terugkoppelen aan de oude hosting! En de verhuizing van de site bestanden voltooien.
Table of Contents