Chatten?
Categories

Hoe maak ik een ftp account in Directadmin?

Leestijd: 2 minuten

Als u gebruik maakt van één van onze hostingpakketten heeft u toegang tot DirectAdmin, hier kunt u gemakkelijk FTP-accounts aanmaken.
Een FTP-acount is nodig om via het File Transfer Protocol en met behulp van een FTP-client zoals FileZilla bestanden van uw computer te uploaden naar uw website.

Bij het aanmaken van uw hostingpakket krijgt u standaard een FTP-login die gelijk is aan uw DirectAdmin login. Uit veiligheidsoverwegingen raden wij aan dat u altijd een aparte FTP-account aanmaakt, met een andere gebruikersnaam en wachtwoord.

Stap 1
Log in op DirectAdmin en kies indien nodig de juiste domeinnaam. Klik vervolgens op FTP Management onder het kopje Your Account.

Stap 2
Klik vervolgens op Create FTP account.

Stap 3
Vul nu het formulier in. Bij FTP Username vult u de gebruikersnaam in van uw FTP-account. In ons voorbeeld maken wij ftpaccount@developers-cloud.nl aan. Let op: u hoeft dus alleen het gedeelte voor het @-teken in te vullen. Bij het inloggen dient u wel de gehele gebruikersnaam inclusief alles achter het @-teken in te vullen.

Bij de velden Enter Password en Re-Enter Password kunt u zelf een wachtwoord invullen. Wij raden echter aan dat u kiest voor de optie Random. DirectAdmin zal dan zelf een sterk en uniek wachtwoord aanmaken. Het wachtwoord dat DirectAdmin voor u aanmaakt is gelijk te zien naast de knop. Deze dient u gelijk te noteren want dit is de enige keer dat u het wachtwoord te zien krijgt.

Vervolgens heeft u een viertal opties wat betreft waar de FTP-account toegang toe zal verstrekken. Zo kunt u bijvoorbeeld instellen dat de FTP-account alleen één domeinnaam kan beheren, of zelfs alleen maar een enkele map. In ons voorbeeld kiezen wij voor Custom, /home/develope is daar al automatisch ingevuld. Zo kunnen we met één FTP-account meerdere domeinnamen beheren.

Klik als u klaar bent met invullen op Create.

Table of Contents